Volkswagen moet betalen voor gesjoemel

1 min. leestijd
Lafayette – Circa April 2018: Volkswagen Cars and SUV Dealership. VW is Among the World’s Largest Car Manufacturers VII

De Europese Commissie en de Europese consumentenorganisaties willen dat autofabrikant Volkswagen meer werk maakt van het vergoeden van klanten die zijn getroffen door sjoemelsoftware. Momenteel wil Volkswagen enkel de gedupeerden in Duitsland vergoeden en dat gaat in tegen de uitspraak van onder meer de Amsterdamse rechtbank van afgelopen juli. Sindsdien heeft Volkswagen geen actie ondernomen richting gedupeerden buiten Duitsland. 

De Europese Commissie gaat nu de druk opvoeren zodat ook Nederlandse klanten van een zogenoemde sjoemeldiesel een vergoeding ontvangen. Verantwoordelijk Eurocommissaris Didier Reynders zei vandaag dat alle autokopers in de Europese Unie een gelijke behandeling verdienen. Voorlopig weigert de Duitse autofabrikant om samen met de consumentenorganisaties een oplossing te zoeken voor gedupeerden buiten Duitsland.

Volkswagen kwam in 2015 in opspraak toen bleek dat er op grote schaal was gesjoemeld aan de uitstoottesten met software. Daardoor leken de dieselauto’s van de Duitse autofabrikant schoner dan ze in werkelijkheid waren.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie