Huitema: ruzie met de stemcomputer

2 min. leestijd

Hij voerde een paar jaar geleden campagne onder de leus: Boer zoekt stem. Jan Huitema (VVD) werd verkozen, maar blijkt in de praktijk zelf niet zo handig te zijn als het op stemmen aankomt. De liberaal wilde deze week voor het akkoord over het gemeenschappelijk landbouwbeleid stemmen, maar dat ging niet helemaal goed.


Vanwege corona stemde het Europees Parlement via email en zo ook Jan Huitema. Maar in de stemmingsuitslag komt zijn naam niet voor. Dat komt door de ingewikkelde manier van stemmen.
Je moet als parlementslid ingelogd zijn in het systeem, zodat de computers van het parlement weten dat een echte politicus stemt. Het emailadres wordt nagetrokken en dan krijg je toestemming om te stemmen.
Waarschijnlijk heeft Huitema een verkeerd mailadres gebruikt, waardoor hij niet herkend werd.

Het is niet de eerste keer dat hij ‘ruzie heeft met de stemcomputer’, zegt Huitema. Tegen Jan Braakman van het blad De Boerderij bekende hij eerder dat hij al eens op een verkeerd knopje heeft gedrukt, het reply to all.
Het resultaat was dat alle parlementsleden konden zien wat zijn stem was, behalve degene waar de stem binnen moest komen.
Voor de uitslag maakte de misser van Huitema overigens niks uit.

Dit is wat Huitema zei tijdens het debat.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie