BN-top 5: De best gelezen artikelen van afgelopen week

2 min. leestijd

1.) Laura Bromet

Het interview dat Laurens Boven had met de nieuwe voorzitter van de commissie Europese Zaken in de Tweede Kamer, Laura Bromet, was het best gelezen artikel van afgelopen week. Het is moeilijk grip te krijgen op Europese ontwikkelingen voor Kamerleden. Dat constateert ook columnist Mendeltje van Keulen in het op één-na best gelezen stuk van deze week. Mogelijk dat de aangekondigde EU-monitor gaat helpen.

2.) Guy Verhofstadt

Dat president Poetin besloot om juist in de nacht van 21 op 22 februari troepen naar de twee opstandige gebieden in Oekraïne te sturen is volgens de Vlaamse politicus Guy Verhofstadt geen toeval. Het is dezelfde nacht waarin de toenmalig pro-Russische president van Oekraïne Janoekovitsj in 2014 het land ontvluchtte, vertelde hij tegen Laurens Boven bij zijn bezoek aan de Tweede Kamer.

3.) Mark Rutte

Nu de Europese Unie de Europese tegoeden van de Russische president Poetin bevriest, is het ‘interessant te kijken hoeveel er dan in die portemonnee zit’. Dat zei premier Rutte na de wekelijkse ministerraad tegen o.a. Laurens Boven in reactie op het besluit van de Europese Unie om Poetin nu ook persoonlijk op de sanctielijst te zetten. Een nacht eerder sprak Boven met Rutte na afloop van de extra top van Europese regeringsleiders, die emotioneel was geweest, wegens de videoverbinding met de Oekraïense president Zelensky.

4.) Oekraïne

De gebeurtenissen in Brussel en Den Haag volgden elkaar snel op die eerste dag van de oorlog in Oekraïne. Het liveblog werd gevuld door de hele redactie, maar geopend door onze nieuwe stagiair Hanna Hosman.

5.) Peter van Dalen

Het laatste topartikel van afgelopen week was van Puck Wagemaker over Europarlementariër Van Dalen op werkbezoek op Urk over slim vissen op basis van data.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie