‘Weer anti-abortuslobbyisten met buitenlands geld uit Parlement’

Anti-abortusorganisaties die door het buitenland gefinancierd worden, moeten volgens Samira Rafaela (D66) uit het Europees Parlement geweerd worden.

2 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

Europarlementariër Samira Rafaela (D66) wil in het Europees Parlement geen ultraconservatieve anti-abortuslobbyisten meer zien die van buiten de EU gefinancierd worden. Ze schrijft daarvoor een brief naar de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola.

“Ik ben ervan overtuigd dat deze organisaties haatvolle campagnes voeren tegen de rechten van onze burgers”, aldus Rafaela. Volgens haar zouden de anti-abortusgroepen zorgen voor veel polarisatie in Europa.

Onderzoek

Er moet in ieder geval een onderzoek gestart worden naar waar het geld van deze organisaties vandaan komt, vindt ze. Zeker in het licht van het recente corruptieschandaal waarbij Europarlementariërs verdacht worden van omkoping door Qatar en Marokko.

Een van de organisaties die volgens Rafaela onderzocht moet worden, is de Fondation Jérôme Lejeune. De in de VS geregistreerde organisatie zou op Facebook anti-abortusberichten gedeeld hebben tijdens het Ierse abortusreferendum in 2018. Rafaela wil weten hoeveel geld uit hun budget vanuit het buitenland komt.

Steun

De brief krijgt steun van Sophie in ‘t Veld (D66), Vera Tax (PvdA) en andere Europarlementariërs uit de liberale, groene, linkse en sociaaldemocratische fracties in het Europees Parlement.

De SGP vindt de oproep van Rafaela absurd. “Het is de intolerantie van de zogenaamde toleranten. Bij D66 geldt de vrijheid van meningsuiting kennelijk alleen voor mensen met een D66-mening”, aldus Europarlementariër Bert-Jan Ruissen (SGP).

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie