Waar is Frans?

2 min. leestijd

Ook vandaag staat er veel op de planning van Eurocommissaris Frans Timmermans. Rode draad zijn de klimaatplannen die hij presenteerde in de Europese Green Deal. Wij loodsen je snel door zijn (online) agenda:

Tussen de jongeren

Timmermans was vanochtend aanwezig bij de presentatie van de beste projecten uit de Youth Climate Pact Challenge, een initiatief waar jongeren ideeën voor een groenere toekomst voorstellen. Je kunt de videoconferentie hier terugkijken.

Aan de ronde tafel

Daarnaast is Timmermans deze middag via videoverbinding aanwezig op de eerste vergadering van de European Sustainable Development Goals Summit 2021. Dit evenement is georganiseerd door Corporate Sustainability and Responsibility Europe, een Europees handelsnetwerk dat bedrijven helpt bij het implementeren van de sociale en groene richtlijnen van de Europese Unie. Zo wil CSR Europe helpen de Europese Green Deal van Timmermans te verwezenlijken. Volg de vergadering hier.

Bij het forum

Later vandaag zal Timmermans de videoconferentie voor het afvangen en opslaan van CO2 bijwonen. Dat doet hij samen met Eurocommissaris voor Energie, Kadri Simson. Doel van het forum is om met belanghebbenden uit de industrie en Europese instellingen te bespreken hoe de EU het beste CO2 kan vangen en bewaren. 

Amerikaanse avond

Tot slot zal Timmermans in gesprek treden met John Kerry, de klimaatgazant van President Biden. Dat doen ze tijdens de vergadering over het door de EU en VS overeengekomen Global Methane Pledge, een plan om de uitstoot van methaangas te verminderen. 

Kerry is samen met zijn klimaatteam op zoek naar oplossingen in de aanloop naar de klimaatconferentie in Glasgow later deze maand. De Global Methane Pledge zal daar ook gelanceerd worden.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie