Video | Nederlandse politici overspoelen klimaattop

Nederland is ruim vertegenwoordigd op de klimaattop in Egypte.

1 min. leestijd

Maar liefst vijf bewindslieden zijn naar de badplaats Sharm El-Sheikh gevlogen om de VN-klimaattop (COP27) bij te wonen. Premier Mark Rutte hield een speech, minister van Klimaat Rob Jetten onderhandelt komend weekend over het geld dat ‘armere’ landen vragen om te voldoen aan de klimaateisen. Ook minister van Financiën Sigrid Kaag is aanwezig in Egypte.

Kaag is voorzitter van een speciale werkgroep van de ministers van Financiën die zich bezighouden met de kosten van de klimaatveranderingen. En dan zijn ook nog de bewindspersonen van infrastructuur Mark Harbers en Vivianne Heijnen aanwezig. Nederland is volgend jaar een van de voorzitters van een speciale conferentie over water en de minister en staatssecretaris gaan zo veel mogelijk visitekaartjes uitdelen.

En dan zijn er nog heel veel Europarlementariërs aanwezig als waarnemer, en zelfs een vertegenwoordiger van de Vereniging Nederlandse Gemeente. De wethouder uit Nieuwegein wil vooral praten met andere steden om te kijken hoe ze daar de klimaatproblemen aanpakken.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie