Top 5 best gelezen artikelen van april

2 min. leestijd

Aan de hand van de best gelezen artikelen van april blijf je gemakkelijk op de hoogte van Europese zaken die Nederlanders raken. Wie waren de BN-ers van april 2022? Je leest het in onze top 5 van april!

1. Rob Jetten

Het best gelezen artikel van april was het interview van Laurens Boven met Minister Jetten van Klimaat. Ook na de inval van Rusland in Oekraïne verwacht Jetten geen meerderheid om tegen het voorstel van de Europese Commissie in te gaan om aardgas niet langer als een groene energiebron te zien.

2. Rob Roos

De tweede BN-er van maand was Europarlementariër Rob Roos (JA21) die maar liefst met twee stukken in de top 5 van april belandde. Ten eerste met zijn opiniestuk naar aanleiding van de verkiezingsoverwinning van de Franse president Macron. Ook het paasinterview dat Puck Wagemaker met hem had werd veel gelezen.

3. Frans Timmermans

Het interview met Eurocommissaris Frans Timmermans die aan Laurens Boven vertelde ‘niet van plan’ te zijn om PvdA-leider te worden was het derde meest gelezen artikel van april. Na het opstappen van Lilianne Ploumen gaf hij aan wel de komende jaren de discussie in de PvdA te willen stimuleren om te blijven samenwerken met GroenLinks.

4. Mark Rutte & Kajsa Ollongren

Premier Rutte en minister van Defensie Kajsa Ollongren hebben dinsdag 19 april met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky over de nieuwe militaire steun gesproken. Uit dat gesprek bleek dat Oekraïne Nederlandse pantserhouwitsers hard nodig heeft, hoorde Laurens Boven van de premier. Het Nederlandse geschut is in staat doelen op 40 tot 50 kilometer afstand te raken en kan gebruik maken van door gps-gestuurde granaten.

5. Wopke Hoekstra

Tijdens de bijeenkomst in Luxemburg bespraken Wopke Hoekstra en zijn collega-ministers van Buitenlandse Zaken de staat van de rechtsstaat in de lidstaten. Ook de kinderopvangtoeslagaffaire in Nederland was onderwerp van gesprek. Het is niet de eerste keer dat de Europese Unie Nederland waarschuwt. Bijou van den Borst maakte deze opsomming.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie