Terugblik: De best-gelezen artikelen van oktober 2022

Het is oudejaarsdag, het einde van het jaar nadert, tijd voor lijstjes met terugblikken: Welke artikelen werden het beste gelezen dit jaar? Dit is het overzicht van de beste artikelen van oktober 2022.

2 min. leestijd
David SASSOLI – EP President meets with Stef BLOK – Dutch Minister for Foreign Affairs

1.) Stef Blok: de balans tussen werk en privé is nu beter

Sinds begin september heeft de Europese Rekenkamer een nieuw Nederlands lid. Dat is niemand minder dan voormalig minister voor onder meer Buitenlandse Zaken Stef Blok. Hoe voelt het om na jaren van hoge functies binnen het kabinet nu wat meer op de achtergrond te werken? En de Europese Rekenkamer, kan die überhaupt wel het verschil maken? Jasper Roorda vroeg Blok het hemd van het lijf in dit veelgelezen interview.

2.) Tweede Kamer heeft weer geen tijd voor Eurocommissaris

Versplintering en werkdruk in de Tweede Kamer hebben steeds vaker gevolgen voor het parlementaire werk. In oktober is een overleg met Eurocommissaris voor Justitie Didier Reynders afgezegd omdat Kamerleden geen tijd hadden. Voor de tweede keer binnen een maand annuleerde de Tweede Kamer een gesprek met een Eurocommissaris. Eind september had de Tweede Kamer geen tijd voor Eurocommissaris voor Energie Kadri Simson. In beide gevallen is de reden: gebrek aan belangstelling van de Tweede Kamerleden, beschreef Laurens Boven in dit vaak gelezen artikel.

3.) Te weinig rijtuigen voor de nachttrein

De nachttrein zou er komen, werd afgelopen januari aangekondigd. Voor de zomer moesten de eerste nachttreinen van European Sleeper vanuit Nederland naar Berlijn, Dresden en Praag rijden. Die belofte moest European Sleeper intrekken. Reden: er zijn simpelweg niet genoeg nachttreinstellen. De vraag is actueel, het aanbod loopt hopeloos achter. Het veelgelezen verhaal van Tijmen van den Born hierover is hier terug te lezen.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie