Tweede Kamer laat Eurocommissaris voor Energie Kadri Simson in de kou staan

De Tweede Kamer heeft een afspraak voor een videogesprek met Eurocommissaris voor Energie Kadri Simson geannuleerd. Te weinig Kamerleden hebben zich aangemeld om het gesprek bij te wonen.

1 min. leestijd

Hoe wil de Europese Commissie de energiezekerheid voor de Europese Unie waarborgen? Je zou denken dat Nederland daarvan wel op de hoogte wil blijven. Maar als een Eurocommissaris, zij het op digitale wijze, wordt uitgenodigd om er iets over te komen vertellen, is er niemand. Te weinig Tweede Kamerleden hadden zich aangemeld om erbij te zijn.  

Om het gesprek te laten plaatsvinden, moeten minstens vier commissieleden, in dit geval van de commissie Economische Zaken en Klimaat, en de voorzitter van de commissie zich aanmelden. En dat minimum werd niet behaald. Slechts drie Kamerleden meldden zich aan. Vanuit de Tweede Kamer horen we dat de afwezigheid van commissieleden te wijten zou zijn aan “de situatie en de vele onderwerpen op dit ogenblik.” Op de vraag of dan op zijn minst voorzitter Agnes Mulder (CDA) erbij zou zijn geweest, volgde geen antwoord. Of de afspraak met Simson verzet is, is ook niet bekend. 

Het kabinet van Eurocommissaris Simson in Brussel was vanochtend niet te bereiken voor een reactie. 

Altijd op de hoogte blijven van Nederlandse en Europese ontwikkelingen op het gebied van energie? Neem dan een abonnement op onze nieuwsbrief Klimaat & Energie.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie