De top 5 van best gelezen artikelen met de BN-ers van afgelopen week

2 min. leestijd
bearded man showing number five with his hand. cropped shot of a male torso on blue background. casual hipster in grey t-shirt counting gesture.

Welke Nederlanders stonden afgelopen week in de Europese spotlights? Aan de hand van onze vijf best gelezen artikelen blijf je gemakkelijk op de hoogte.

1. Mendeltje van Keulen

De column Post uit Brussel van praktijkprof Mendeltje van Keulen wordt vaak goed gelezen, zo ook deze week: het best gelezen artikel op brusselsenieuwe.nl was de column Plaatjes van waarde, over het inzichtelijk maken van het Europese besluitvormingtraject. Ook haar column van gisteren die een kijkje achter de schermen geeft over de Europese reactie op de oorlog in Oekraïne, is al weer vaak gelezen.

2. Nederlandse Perentelers

De Nederlandse groente-, en fruit-export loopt flink wat schade op door de oorlog in Oekraïne en exportsancties tegen Rusland en Wit-Rusland. Het artikel over perenkwekers van Tijmen van den Born werd goed gelezen. Ze zien hun omzet kelderen.

3. De Commissie Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer

De commissie Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer heeft zijn handtekening gezet onder een oproep van het Britse Lagerhuis om een internationaal tribunaal op te richten om de Russische president Poetin te berechten. Verslaggever Laurens Boven zag de Engelstalige verklaring in en schreef er dit goed gelezen artikel over.

4. De steller van een lezersvraag

Een lezer vroeg zich af hoe het met PFAS zat in de Westerschelde en wat Nederland, België en Europa daaraan doen. PFAS is een verzamelterm voor verschillende stoffen die in de natuur amper worden afgebroken maar in het menselijk lichaam wel kankers en een afbraak van het afweersysteem kunnen veroorzaken. Tom Bouwmans zocht het uit en Tijmen van den Born sprak met Bert-Jan Ruissen die op werkbezoek was in Terneuzen. Samen schreven zij dit artikel. in onze rubriek AAN DE HAAK. Heeft u ook een vraag voor onze redactie? Stel hem hier.

5. Minister Staghouwer

De Nederlandse minister Staghouwer van Landbouw verwacht op de korte termijn geen tekort aan voedsel in Europa als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Maar hij denkt wel dat de prijzen voor land-, en tuinbouw-producten gaan stijgen. Dat zei Staghouwer na een ingelast overleg met zijn Europese collega’s, Tom Bouwmans schreef er dit artikel over.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie