De 5 best gelezen artikelen van afgelopen week

2 min. leestijd

Geen tijd om je in Nederlands nieuws over Europa te verdiepen, maar je zou er eigenlijk wel meer van willen weten? Blijf gemakkelijk op de hoogte met dit wekelijkse overzicht van de vijf best gelezen artikelen op Brusselse Nieuwe. Wie waren de BN-ers van afgelopen week?

1.) Volt-ers Boeselager en Gundogan

Na de crisis in Nederland interviewde onze verslaggever Laurens Boven de partijoprichter van Volt Damian Boeselager in Straatsburg. Over de toestand bij de Nederlandse Kamerfractie van Volt, maar vooral over succes in Europa. De jonge partij droeg bij aan het zetten van een grote stap: voortaan kun je bij verkiezingen voor het Europees Parlement niet alleen op Nederlanders stemmen, maar daarnaast ook op Europese kandidaten.

2.) Columnist Mendeltje van Keulen

Zoals altijd veelgelezen: de column Post uit Brussel van Mendeltje van Keulen. Deze week over de ophef rond de afwezigheid van minister Kaag bij het vragenuurtje. Maar ook over de verkokerde controle op de parlementaire voorbereiding van de Europese Top van Rutte en de andere Europese regeringsleiders over Oekraïne.

3.) Vera Bergkamp

Kamervoorzitter Bergkamp, maar vooral wat ze zou kunnen leren van Europese collega’s en de voorzitter van het Europees Parlement, staan centraal in het op drie na best gelezen artikel van de week: Orde! Orde! Hoe het Europees Parlement leden meer in toom houdt dan de Tweede Kamer van onze oud-stagiair Sebastian Lenders.

4.) Esther de Lange

Onze hoofdredacteur Bert van Slooten schreef dit veelgelezen artikel over hoe gemeenten van het Russisch gas af kunnen. Europese regels zouden het ontbinden van contracten die Nederlandse gemeenten hebben met Gazprom niet in de weg staan, aldus CDA-Europarlementariër Esther de Lange. De Vereniging voor Nederlandse Gemeenten heeft hier een andere kijk op.

5.) Bart Groothuis

Het Rode Trollenleger de oorlog verklaren, dat gaat Europa nu eindelijk doen, tot grote blijdschap van VVD-Europarlementariër Bart Groothuis. Onze verslaggever Laurens Boven interviewde deze cyberdefensie specialist, die jaren bij het ministerie van Defensie werkte voor hij de Europese politiek in ging.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie