Weekoverzicht: de top 5 best gelezen artikelen

2 min. leestijd

Wie waren de Nederlanders die opvielen in Europa deze week? Aan de hand van de best gelezen artikelen, blijf je gemakkelijk op de hoogte. Dit waren de BN-ers van de week:

1. Nilüfer Gündoğan

Vier weken voor de gemeenteraadsverkiezingen verkeert de Europese partij Volt in crisis. Als donderslag bij heldere hemel heeft de partij Tweede Kamerlid Nilüfer Gündoğan ‘geschorst’. In een persverklaring schrijft Volt dat er ‘enkele meldingen ontvangen zijn die wijzen op grensoverschrijdend gedrag van het Kamerlid’. Gündoğan noemt de schorsing die de partij Volt haar heeft opgelegd ‘buitenproportioneel’.

2. Nederlanders met een mening

Alle Nederlanders met een mening over de Europese Unie kunnen zich de komende vier weken melden bij de Tweede Kamer. Het parlement organiseert een ‘burgerconsultatie’ om input te verzamelen voor de grote debatten die op de agenda staan over de toekomst van de Europese Unie. Dat de Kamer zich op deze manier tot de bevolking richt is uniek.

3. Coke-gebruikers

“Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam kan het wel hebben over een volledige inspectie van alle containers om te voorkomen dat drugs naar Nederland en de rest van Europa worden gesmokkeld, maar er wordt ook veel te veel gebruikt.” De Colombiaanse president is in Straatsburg, waar hij vandaag het Europees Parlement toesprak duidelijk: “De consumptie van met name cocaïne is nog nooit zo hoog geweest.”

4. Hoogeveen & Nagtegaal

De voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) Christine Lagarde is niet van plan om het rente- en klimaatbeleid te veranderen, ondanks pleidooien van onder andere de Nederlandse Europarlementariërs Caroline Nagtegaal (VVD) en Michiel Hoogeveen (JA21) tijdens een debat in het Europees Parlement.

5. Jongerius & Van Sparrentak

Een voorstel voor het uitbannen van onbetaalde stages heeft het niet gehaald in het Europees Parlement. Het voorstel sneuvelde met 293 stemmen voor, tegenover 377 tegenstemmen. De Nederlandse Europarlementariërs Agnes Jongerius (PvdA) en Kim van Sparrentak (GroenLinks) stonden op de boeg bij dit voorstel.https://brusselsenieuwe.nl/europees-parlement-stemt-tegen-onbetaalde-stages/

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie