Gündoğan (Volt): Dit is een nachtmerrie

2 min. leestijd

Het Tweede Kamerlid Nilüfer Gündoğan noemt de schorsing die de partij Volt haar heeft opgelegd ‘buitenproportioneel’. In een op Twitter gepubliceerd persbericht schrijft ze: “Allereerst betreur ik de gang van zaken, die ik als een nachtmerrie ervaar”. Ze zegt vragen te hebben bij de rechtmatigheid van het besluit en heeft daarom advocaat Gert-Jan Knoops in de arm genomen.

Volt schorste het Kamerlid zondag vanwege klachten over grensoverschrijdend gedrag. Gisteren schreef de partij op haar website dat het gaat om fractiemedewerkers die zich niet veilig voelen met Gündoğan te werken. De schorsing zou noodzakelijk zijn, omdat niet nader genoemde personen “niet met het onderzoek durven mee te werken zolang die machtsverhouding er is”.

Zware periode

In haar verklaring reageert Gündoğan op de beschuldigingen: “Mochten mensen zich vanwege mijn stijl van werken onveilig hebben gevoeld, dan betreur ik dat zeer”. Verder schrijft ze dat ze in een zware periode in haar leven zit. De vele bedreigingen aan haar adres zijn haar ‘niet in de koude kleren gaan zitten’. 

Ook blijkt uit haar verklaring dat ze binnen Volt zelf heeft aangegeven zich niet veilig te voelen in de politiek. Ze heeft zich laten adviseren over persoonsbeveiliging en twijfelt of dit het allemaal wel waard is: “Ik ben namelijk niet alleen politicus maar ook een moeder, en dan maak je toch andere afwegingen”.

Gündoğan wil zetel behouden

In de verklaring speculeert de 44-jarige Gündoğan over een mogelijke definitieve breuk met haar partij. Ze schrijft: “Ik zal los van eender welk verloop mijn zetel behouden. Het liefst natuurlijk binnen mijn eigen fractie”. Ze noemt de 41 duizend voorkeurstemmen die ze bij de verkiezingen vorig jaar kreeg en schrijft veel aardige berichten te hebben ontvangen. Zowel van binnen als van buiten Volt.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie