Waar is Frans? Bij de pre-COP in Milaan

2 min. leestijd
(Bron foto: EU multimedia)

Een maand voordat de Klimaatconferentie van de Verenigde Naties, de COP26, in Glasgow van start gaat, komen de klimaat- en energieministers voor een laatste keer bij elkaar om enkele kernpunten te bespreken. Dat doen ze dit jaar op de zogeheten Pre-COP in Milaan. De driedaagse bijeenkomst is vandaag begonnen. Eurocommissaris Frans Timmermans is net aangekomen, laat hij via twitter weten:

Niet zonder jongeren

Timmermans benadrukte in zijn slotrede van Youth4Climate het grote belang dat jongeren meedoen met het project: “Zonder jullie zou er geen Green Deal zijn”, zei hij. De jeugd staat dan ook centraal in deze voorloper op de COP26. Er zal de komende dagen vooral gesproken worden over nieuwe en duurzame herstelplannen, lokale actie en hoe we onze levensstijl moeten aanpassen.

Uitgesteld

De grote klimaatconferentie in Glasgow, werd een jaar uitgesteld door de corona-crisis. Het is de belangrijkste klimaattop sinds die van Parijs in 2015. Landen beloofden toen de opwarming van de aarde te beperken tot een maximum van 2 graden Celsius door de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. 

De top in Glasgow gaat daarop verder. Zo wil het landen de kans geven om nieuwe en zelfs ambitieuzere ideeën voor een groene toekomst voor te stellen. Het doel is om de afspraken van Parijs daarmee te versterken.

De debatten zijn hier live te volgen

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie