Waar is Frans?

1 min. leestijd

In de haven van Zeebrugge! Eurocommissaris Frans Timmermans heeft het vandaag over recyclen, opslaan, afvangen en nieuwe productiemethodes van CO2. Dat doet hij op een conferentie gewijd aan duurzame koolstoftoepassingen. De onlinebijeenkomst is georganiseerd door de Europese Commissie om gedachten uit te wisselen over het verminderen en duurzaam (her)gebruik van CO2 in Europa. Deelnemers komen dan ook uit bijna alle landen, met een vijftigtal deelnemers uit Nederland.

In december vorig jaar heeft de Europese Commissie de strijd tegen CO2 op Europees niveau opgeschroefd door te focussen op het afvangen en opslaan van het kleur- en geurloze gas. De conferentie die vandaag wordt gehouden blikt al vooruit op het einde van 2022, wanneer de Europese Commissie met een nieuw voorstel zal komen voor regels waarmee de afvang van CO2 beter wordt gemonitord. 

Dat niet iedereen te spreken is over het afvangen en opslaan van CO2 bleek overigens al in oktober toen kamerlid Wybren van Haga (Belang van Nederland) kanttekeningen maakte bij de voordelen van CO2-afvang:

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie