Terugblik: De best-gelezen artikelen van september 2022

Het einde van het jaar nadert, tijd voor lijstjes met terugblikken: Welke artikelen werden het beste gelezen dit jaar? Dit is het overzicht van de beste artikelen van september 2022.

2 min. leestijd

1.) Column Post uit Brussel: En petit comité

“Ik zoek hier al heel lang naar, Voorzitter: wie zit er namens Nederland in het Nitraat-comité?“ Fractievoorzitter van de BoerBurgerBeweging Caroline van der Plas was vasthoudend. Het werk van het nitraat-comité wordt welhaast per definitie “schimmig” genoemd. Toch kan de Rijksoverheid een puntje zuigen aan de transparantie van de Europese instellingen. Vroeger stond op veel kantoren een exemplaar van de ‘Staatsalmanak’, waarin alle overheidsorganen tot op het niveau van ministeries waren genoemd, aldus columnist Mendeltje van Keulen (cartoon) in het best-gelezen artikel van september 2022.

2.) Energieplafond: kabinet doet wat het in Brussel niet wilde

Het Nederlandse plafond op de energieprijzen komt er dankzij de ruimte die de Europese Unie biedt, schreef Laurens Boven in dit veelgelezen artikel. En dat is opmerkelijk, want het kabinet verzette zich er in Europa juist tegen dat lidstaten nationale maatregelen nemen.

3.) Timmermans zet de gasprijs in Nederland vast voor huishoudens

In dezelfde categorie: Het artikel van Hanna Hosman over het pleidooi van Eurocommissaris Timmermans bij het TV-programma Buitenhof voor een prijsplafond op gas dat Nederland zelf kan invoeren, ook al was dat nog niet Europees geregeld in september, werd ook erg goed gelezen. In de laatste weken van het jaar kwam dit Europese gasprijsplafond er alsnog, Nederland onthield zich van stemming.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie