Terugblik: De best-gelezen artikelen van februari 2022

Het einde van het jaar nadert, de tijd van lijstjes met terugblikken is aangebroken. Welke artikelen werden het beste gelezen dit jaar? Dit is het overzicht van de beste artikelen van februari 2022.

2 min. leestijd

1.) Ongemak in Tweede Kamer over ongrijpbare Nederlandse lobby in Brussel

Het kabinet moet de Tweede Kamer veel eerder betrekken bij Europese besluitvorming. Dat is de belangrijkste conclusie van een rapport dat het VVD-Kamerlid Roelien Kamminga namens de commissie Europese Zaken heeft geschreven. Dit artikel van Laurens Boven werd het beste gelezen in februari van dit jaar, lees het hier terug. Ook de column van Mendeltje van Keulen over dit Rapport Kamminga werd veelvuldig gelezen.

2.) Conferentie over de toekomst van Europa: “Het is een grote schijnvertoning”

De burgers aan het woord laten en ze meer betrekken bij de Europese Unie. Dat is de opzet van de Conferentie over de Toekomst van Europa waar een burgerpanel van maar liefst 800 willekeurig gekozen Europeanen aan mag deelnemen. Toch is niet iedereen te spreken over de Europese burgertop. Wordt er echt geluisterd of is het een schijnvertoning?

Ymare van Halen (37), een van de twee Nederlandse ambassadeurs in het Europese burgerpanel, heeft nogal haar twijfels bij de Conferentie. En dat is licht uitgedrukt: “Toen ik begon aan het burgerpanel dacht ik wat fantastisch maar dan verliep het traag en nu betwijfel ik of de organisatie überhaupt weet waar het naartoe gaat”. Tom Bouwmans interviewde haar, lees hier dit veelgelezen verhaal terug

3.) Nederlander Ben Smulders op sleutelpost bij de Europese Commissie

Ook het nieuws dat de Nederlander Ben Smulders de nieuwe adjunct-directeur-generaal Staatssteunbeleid bij de Europese Unie word, werd veel gelezen. Hij gaat werken voor de afdeling ‘Concurrentie’. Daarmee is Nederland doorgedrongen in het hart van het Europese toezicht op de mededingingsregels. Lees meer

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie