Roos (ex-JA21) in Amerikaanse Senaat: ‘China financiert WHO’

1 min. leestijd

De Amerikaanse Senaat nodigde Europarlementariërs Rob Roos (ex-JA21) uit voor een rondetafelgesprek over corona. Verschillende wetenschappers, medici en andere experts kwamen aan het woord. Rob Roos sprak over het pandemie-verdrag van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de voorstellen tot aanpassing van de Internationale Gezondheidsvoorschriften (die voorschrijven hoe landen uitbraken moeten voorkomen en op een pandemie moeten reageren).

In het pandemie-verdrag vind je allerlei verplichtingen voor de aangesloten landen zodat de WHO effectiever kan optreden bij een volgende pandemie. Zo moeten de landen de WHO toegang geven tot twintig procent van hun medicijnen, vaccinaties en mondkapjes. Rob Roos is een felle tegenstander. “Je kan de WHO niet vertrouwen. De organisatie wordt gefinancierd door China, Big Pharma en door filantropen”.

“Het pandemie-verdrag is zorgwekkend, maar de amendementen zijn de échte dreiging”, voegt Rob Roos hieraan toe. Als reactie op de coronapandemie dienden de WHO-landen honderden voorstellen in tot aanpassing van de Internationale Gezondheidsregels. Die aanpassingen zijn wettelijk bindend, terwijl de nationale parlementen hierover niet hebben gestemd. Een gevaar voor de democratie, vindt Rob Roos.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie