Nederlandse Europarlementariërs dringen aan op sancties tegen Israël

1 min. leestijd
(bron foto: iStock)

Enkele Nederlandse Europarlementariërs willen snelle actie tegen Israël om een inval in Rafah te voorkomen. In een brief aan de voorzitter van de Europese Raad Charles Michel, Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en EU-buitenlandchef Josep Borrell, roepen ze samen met andere Europarlementariërs op tot een speciale Europese top over dit thema.

De brief is ondertekend door alle GroenLinks- en PvdA-Europarlementariërs en Sophie in ‘t Veld (Volt). Op die Europese top moeten de regeringsleiders en staatshoofden van de lidstaten de consequenties van een inval in Rafah bespreken en met sancties tegen Israël komen. “Zoals u weet, heeft een inval van Israël in Rafah ongekende humanitaire gevolgen. Een geschatte 1,4 miljoen mensen zijn gedwongen ontheemd en hebben momenteel onderdak in Rafah,” staat in de brief.

Er wordt aangehaald dat zowel Europese leiders als Ursula von der Leyen herhaaldelijk hebben gezegd dat een inval in Rafah onacceptabel is en dat er dan sancties zullen komen. De Europarlementariërs willen graag dat die beloftes worden waargemaakt. “Sancties tegen Israël is de enige adequate reactie tegen deze verschrikkelijke en roekeloze militaire campagne in Rafah en de rest van Gaza.”

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie