Dit waren de BN-ers van afgelopen week

2 min. leestijd

Gemak dient de mens. Met dit weekoverzicht ben je in één klap op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in Europa voor Nederland. Aan de hand van de meest gelezen stukken van afgelopen week, presenteren wij de top 5 van Brusselse Nieuwe:

1. Sigrid Kaag

Het meest gelezen artikel van deze week ging over de forse tegenvaller voor kersvers minister van Financiën, Kaag: Nederland krijgt fors minder geld uit het Europese coronafonds. In plaats van de in de begroting opgenomen 6 miljard wordt het waarschijnlijk 4,7 miljard euro, schreef onze hoofdredacteur Bert van Slooten, wegens een boven verwachting goed presterende economie in crisistijd.

2. Micky Adriaansens

De nieuwe minister Adriaansens van Economie speelde de hoofdrol in het op één na meest gelezen artikel van de hand van Tom Bouwmans. Waar op de vorige steunkaart voor afgelegen of krimpregio’s delen van de Achterhoek en de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland waren opgenomen, wil Adriaansens de nieuwe kaart uitbreiden met gebieden in Zeeuws-Vlaanderen, het westen van Noord-Brabant en Zuid-Limburg.

3. Ben Smulders

Dat Ben Smulders de nieuwe adjunct-directeur-generaal Staatssteunbeleid bij de Europese Unie wordt, trok ook veel lezers. Hij gaat werken voor de afdeling ‘Concurrentie’. In het artikel schrijft Laurens Boven dat Nederland daarmee is doorgedrongen in het hart van het Europese toezicht op de mededingingsregels. 

4. Toine Manders

Ken je dat? In een lade vol snoertjes tevergeefs zoeken naar passende laders voor je mobiele apparaten? In de veelgelezen column van Mendeltje van Keulen wordt beschreven hoe in Europa wordt gelobbied om dit voor elkaar te krijgen door overheden als Nederland sinds Toine Manders daar in 2014 op aandrong. En tegengewerkt door producenten als Apple.

5. Lara Wolters

Klimaataccountants gezocht! De Nederlandse Europarlementariër Lara Wolters (PvdA) wil een nieuwe beroepsgroep lezen we in het artikel van Laurens Boven.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie