Wandel mee en leer de Brusselse EU-bubbel kennen!

Volgend jaar zijn de Europese verkiezingen. Neem dit jaar nog deel aan een van de journalistieke masterclass-wandelingen in Brussel, 21 december zit vol, maar er zijn nog wat plekken op 19 december. Tijn Sadée en Bert van Slooten gidsen je door de Europese wijk van Brussel. Wandel mee! Maar wees er wel snel bij.

2 min. leestijd

Ga mee op onze Masterclass Wandeling door de EU-wijk in Brussel: Europa-correspondenten Tijn Sadée en Bert van Slooten – auteurs van Het Brusselse Moeras en het aankomende boek ‘Stille krachten van Brussel’– gidsen je langs de voor Nederland belangrijke plekken in de Europese hoofdstad. Ze nemen je mee langs de plekken waar Europese wetten worden gemaakt. Ofwel: langs de morsige cafés en door de wandelgangen van de spelers in de Europese bubbel – van de ijdele topdogs tot de getergde idealisten, van de binnenwippers tot de politieke sjacheraars.  En ze staan onderweg stil bij de dramatische momenten uit de hedendaagse Europese politiek, aan de hand van smakelijke én onheilspellende anekdotes. Een impressie van de eerste wandeling, geschreven door Tijn Sadée, lees je hier.

Geef je op voor onze journalistieke Masterclass wandeling van dinsdagmiddag 19 december (want donderdagmiddag 21 december zit vol): De start van het programma is bij het Holland House. Deze ontmoetingsplaats voor Nederlandse professionals in Brussel bevindt zich tegenover het Europees Parlement, het huis van de Europese democratie dat letterlijk langzaam wegzakt in het Brusselse moeras. De wandeling eindigt rond op het Luxemburgplein, op tijd voor het Pluxen! (Geen zorgen, tijdens de masterclass hoort u wat dit lokale gebruik precies behelst.)

Krijg een unieke blik achter de schermen van de macht in Brussel!­

Je bijdrage aan de wandeling is 55 euro per persoon (studententarief 25 euro), voor 12,50 euro extra is lunch inclusief. Ga je mee? Wees er snel bij, want vol is vol. Opgeven is gemakkelijk: vul onderstaand formulier in!

UPDATE: Deelnemers aan de journalistieke masterclass Brussel kunnen ook alvast een exemplaar van het nieuwe boek ‘Stille krachten van Brussel’ van Bert van Slooten en Tijn Sadee bestellen in de voorverkoop: voor 20 euro krijg je in het voorjaar een exemplaar thuisgestuurd, natuurlijk gesigneerd door Tijn en Bert. Een mooi vervolg op je masterclass!

Masterclass Brussel Wandelingen 19 december (nog plek) en 21 december 2023 (vol!)

Benodigde informatie voor de toegangspassen tot het Europees Parlement

Ja ik ga mee!

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie