Timmermans in gesprek met jong en oud in Poolse Wrocław

Waar is Frans? In Wrocław (Breslau), Polen. Samen met Paul Depla, burgemeester van Breda, stond er een dag vol bezoeken en afspraken op de agenda in de Poolse zusterstad.

1 min. leestijd

Zonne-energie van de toekomst

Bij een bezoek aan het Poolse Wrocław sprak Eurocommissaris Frans Timmermans in het grootste Technologiepark in Polen – Saule Technologies – met plaatselijke vertegenwoordigers en bewoners over het klimaat, onderzoek en innovatie. Het park is ​​de grootste instelling in Polen voor bedrijven, ondernemers en wetenschappers in onderzoek en ontwikkeling. Timmermans kreeg een rondleiding door de fabriek en het laboratorium. Hier worden zogenaamde perovskiet zonnecellen gemaakt voor het opwekken van zonne-energie. De moeite waard dus voor Timmermans om eens een kijkje te nemen.  

Jong Europees verstand in de spotlight

Later bezocht Timmermans een middelbare school, waar hij met jonge studenten uit Wrocław en met studenten uit Oekraïne én de Nederlandse stad Breda praatte over oorlog en vrede, onderwijs en multiculturalisme. Leerlingen van verschillende – en op veel gebieden afwijkende – achtergronden gingen hierbij met elkaar in gesprek over Europese belangen en samenwerking. Een Europese bijeenkomst op jong niveau dus.

In de avond stond er nog een werkdiner gepland met de burgemeester van Wrocław, Jacek Sutryk, en de burgemeester van Breda, Paul Depla. Op zaterdag woont hij samen met Eurocommissaris Helena Dalli (Gelijkheid) het evenement “Een Europa van Gelijke Kansen” bij. 

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie