Terugblik: Dit waren de best-gelezen artikelen van mei 2022

Het einde van het jaar nadert, de tijd van lijstjes met terugblikken is aangebroken. Welke artikelen werden het beste gelezen dit jaar? Dit is het overzicht van de beste artikelen van mei 2022.

2 min. leestijd

1.) SGP oppert een makkelijker vertrek uit de eurozone

Het best-gelezen artikel van mei 2022 was van de hand van Hanna Hosman waarin ze beschrijft dat de SGP vindt dat vertrek uit de eurozone makkelijker moet worden voor economisch sterke landen. De partij was al nooit enthousiast over de euro, maar is in die mening gesterkt door de Europese coronaschulden, vertelt Europarlementariër Bert-Jan Ruissen (foto).

2.) Meerderheid voor CO2-importheffing van Mohammed Chahim (PvdA): “Niemand had dit verwacht”

Het Nederlandse EP-lid Chahim haalde in mei een belangrijke winst binnen: de milieucommissie steunde zijn voorstel voor de invoering van een importheffing op CO2. De eerste stap op weg naar een mondiale CO2-prijs, noemde hij het zelf in dit goed-gelezen artikel van Laurens Boven.

3.) Liveblog Europese Top en christendemocraten in Rotterdam

De Europese top in Brussel werd door de hele redactie verslagen, evenals het congres van de EVP in Rotterdam en alle gebeurtenissen belandden vers van het mes in dit goed-gelezen liveblog. Het grote onderwerp op de Brusselse top was een boycot van Russische olie en begrotingssteun aan Oekraïne. Ook besloot men geldreserves te gebruiken voor steun aan partnerlanden die zwaar door het tekort aan graan worden getroffen sinds de inval van Rusland. Ook gezamenlijke inkoop van energie en een plafond aan importprijzen kwam aan de orde. Ondertussen kwamen de Europese christendemocraten bijeen in Rotterdam. Het CDA en Europese zusterpartijen stemden daar onder andere over de nieuwe partijvoorzitter en Brusselse Nieuwe was erbij.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie