Sophie In ‘t Veld mag niet op kandidatenlijst Volt

2 min. leestijd
(Bron foto: Europees Parlement)

Volt heeft geen uitzondering gemaakt voor Europarlementariër Sophie in ‘t Veld. In ‘t Veld verliet onlangs haar partij D66 en wilde bij Volt op de kandidatenlijst komen voor de Europese Parlementsverkiezingen van volgend jaar.

Interne regels

Omdat interne regels bepalen dat kandidaten al drie maanden lid moeten zijn voordat de vacature gepubliceerd werd, moest In ‘t Veld een dispensatieverzoek indienen bij het bestuur van Volt. Ze werd pas vier maanden na publicatie lid.

Dat dispensatieverzoek is niet goedgekeurd. Dat betekent dat ze niet voor Volt mee kan doen aan de Europese verkiezingen. Onlangs gaf In ‘t Veld aan dat graag te willen.

Veel reacties

Toen het nieuws uitkwam dat In ‘t Veld om een uitzondering van de regels vroeg kreeg het Volt-bestuur ontzettend veel appjes, mails en telefoontjes. Het overgrote deel daarvan vroeg het bestuur geen uitzondering te maken, meld een woordvoerder van Volt.

“De verplichting om minstens drie maanden Volt-lid te zijn voordat je Volt op het allerhoogste niveau mag vertegenwoordigen is van groot belang”, is te lezen in een mail naar Volt-leden. Volt beloofde nieuwe politiek en die belofte willen ze iedere dag waarmaken, leest de mail. “Daarnaast hebben we genoeg politieke talenten in huis die zich met hart en ziel voor Volt hebben ingezet.”

Niet klaar met Europa

Wat In ‘t Veld nu gaat doen is nog onduidelijk. De laatste paar maanden heeft ze vaker gezegd nog niet klaar te zijn met Europa. Ze zit immers al bijna 20 jaar in het Europees Parlement en heeft veel kennis op zaken als rechtsstaat en privacy.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie