Opening zonnepanelenfabriek SoLarge is stap in de goede richting

Eurocommissaris voor Energie Kadri Simson was samen met minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten (D66) in Weert voor de opening van de nieuwe zonnepanelenfabriek SoLarge.

2 min. leestijd
(Bron: Europese Commissie)

Eurocommissaris voor Energie Kadri Simson is afgereisd naar Weert in de provincie Limburg voor de opening van de SoLarge-fabriek. In deze fabriek gaan ze zonnepanelen produceren. De fabriek is van plan om 200.000 zonnepanelen per jaar te produceren. Maar dat willen zij de komende jaren verhogen naar 600.000.

De reden voor het bezoek van de Eurocommissaris is naast de opening ook het eenjarige bestaan van het RePowerEU-project dat de EU onafhankelijker moet maken van Russische energiebronnen. Ook wil de EU meer groene energie opwekken. SoLarge levert daar een grote bijdrage. Het bijzondere aan deze fabriek is dat tijdens de productie van de zonnepanelen er een vermindering in koolstofvoetafdruk is van 25 procent vergeleken met een reguliere zonnepaneel.

Opening

Het is dus feest in Weert. Bij de opening van de fabriek is ook de minister van Klimaat en Energie Rob Jetten (D66) aanwezig. Jetten sprak met Simson onder meer over de Europese aanpak van energie (REPowerEU) en de vooruitgang die Nederland hier boekt.

Via twitter laat Simson weten dat de technologie van zonne-energie steeds goedkoper wordt. De kosten zijn namelijk met 82 procent gedaald in de laatste tien jaar. Zo wordt groene energie beschikbaar voor iedereen. Simson kreeg samen met Jetten een rondleiding door de fabriek. Ze kregen uitleg over het productieproces en over de voordelen van zonne-energie.

De Eurocommissaris kwam naar Nederland om meer te weten te komen over de bijdrage die wij leveren aan de transitie naar groene energie. Goed moment dus voor de opening van de nieuwe fabriek. Een fabriek die baanbrekend is op het vlak van honderd procent recycleerbare zonnepanelen.

Weert

De gemeente is al langere tijd bezig met groene energie. Met name zonne-energie is erg populair. Nu is het dan zover: de zonnepanelenfabriek SoLarge wordt geopend. De zonnepanelen die SoLarge produceert zijn van lichtgewicht en geschikt voor allerlei daken in Nederland. Daarnaast zijn ze ook nog eens circulair, wat inhoudt dat de onderdelen aan het einde van hun levensduur opnieuw te gebruiken zijn.

Er zijn in Nederland al eerder zonnepanelenfabrieken gestart. Maar helaas moesten zij hun deuren snel sluiten omdat de concurrentie uit China te sterk was.  

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie