Gemakkelijk op de hoogte met de vijf best gelezen artikelen van afgelopen week

2 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

Welke artikelen werden het best gelezen op Brusselse Nieuwe? Een overzicht van de top 5 van meest gelezen artikelen van afgelopen week vindt u hier:

1.) Venlo, Hengelo en Rotterdam

De gemeenteraadsverkiezing is een lokale aangelegenheid, maar inwoners kunnen veel profiteren van een gemeente die warme banden onderhoudt met de Europese Unie. Onze stagiairs Hanna Hosman en Sebastian Lenders spraken met de meest succesvolle Europese subsidieaanvragers Venlo, Hengelo en Rotterdam. Deze gesprekken leidden tot het best gelezen artikel van afgelopen week.

2.) Michiel Hoogeveen

Europese leningen om de economische pijn van de oorlog in Oekraïne te verzachten. Premier Rutter sprak zich uit als een ferme tegenstander van een dergelijk Europees fonds. JA21-Europarlementariër Michiel Hoogeveen reageerde op Twitter: ‘Goed dat Rutte op de rem staat’, tweette hij. Maar de angst is er bij JA21 dat dit van tijdelijke aard is. Het artikel dat redacteur Tijmen van den Born hierover schreef werd op één na het best gelezen.

3.) Kafka op het platteland

Onze Tijmen van den Born reisde af naar Zuidoost-Drenthe, waar 2.4 miljoen euro subsidie beschikbaar is voor initiatieven in de regio aan een LEADER-subsidie. Het aanvragen ervan is een bureaucratisch drama, tekende hij op in een veelgelezen artikel. Een subsidie-expert die hij daar sprak: “Het hele systeem is op wantrouwen gebaseerd.”

4.) Helft van Nederlandse gemeenten zonder Europese subsidie

Er ligt geld op de plank, maar bijna de helft van de gemeenten weet de weg naar de Europese subsidiepotten niet te vinden. 159 Nederlandse gemeenten hebben tussen 2014 en 2020 géén EU-subsidie binnengehaald. Stagiair Hanna Hosman ging op zoek naar de reden, haar bevindingen haalden de top vijf best gelezen artikelen van afgelopen week.

5.) Nederlanders over de toekomst van Europa

“Toen we hieraan begonnen, wilden we naar de toekomst kijken. Maar sindsdien bevindt een deel van Europa zich in het verleden”. Zegt Guy Verhofstadt als hij de vergadering oproept een minuut stilte in acht te nemen voor de slachtoffers van Poetins invasie. Verslaggever Laurens Boven sprak de Nederlandse deelnemers aan de conferentie over de toekomst van Europa en maakte deze reportage vanuit Straatsburg.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie