Europese Unie staat toch open voor crypto’s

2 min. leestijd

Het hoge woord is eruit: de Europese Unie staat open voor crypto’s, zoals bitcoin of een digitale euro. Het nieuws op de veiligheidsconferentie in München kwam wel met een grote ‘maar’ van Eurocommissaris voor Binnenlandse Zaken Ylva Johansson. De regelgeving moet eerst worden aangescherpt om fraude te voorkomen.

Ze voelde zich een beetje een ‘spelbreker’ in München door regelgeving en fraudepreventie zo te benadrukken. “Ik voel me niet ongemakkelijk bij digitale valuta, maar we moeten ze wel goed reguleren”, aldus Johansson.

Een belangrijk punt voor Johansson is dat onder andere criminele organisaties en terroristen geen misbruik moeten kunnen maken van de anonimiteit die sommige netwerken bieden. Dat was ook een van de hoofdpunten van Johansson tijdens de veiligheidsconferentie in München: de EU moet corruptie en georganiseerde misdaad sterk tegengaan.

Digitale euro – wat is dat?
Het duurt nog even, maar misschien heb je over vijf jaar wel een digitale euro, ook wel de deuro geheten, in je bezit. Het zijn digitale bankbiljetten die contant geld niet vervangen, maar aanvullen volgens de Europese Centrale Bank. Over de precieze uitwerking wordt nog gesproken, maar dat erover wordt gesproken is zeker. In september is de digitale euro tot een officieel project bestempeld door de Europese Centrale Bank en ging een onderzoeksfase van 24 maanden in.

Lees er in een eerder artikel meer over, want ook de Tweede Kamer heeft het erover.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie