Europarlementariër Bas Eickhout (GroenLinks) voorgedragen als lijsttrekker GroenLinks-PvdA

1 min. leestijd
(Bron foto: Europees Parlement)

De partijbesturen van PvdA en GroenLinks schuiven GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout naar voren als lijsttrekker voor hun gezamenlijke lijst voor de Europese verkiezingen in juni. Vorig jaar werd Frans Timmermans (PvdA) nog gekozen om de gezamenlijke lijst tijdens de Tweede Kamerverkiezingen te trekken.

De lijsttrekkerscommissie van GroenLinks-PvdA noemt Eickhout de ideale kandidaat om de lijst aan te voeren. “Eickhout is een gezaghebbend lid van het Europees Parlement en heeft bewezen hoe je een groener en socialer Europa dichterbij kan brengen.”

Eickhout is een grote naam in Brussel. Hij staat bekend als groot voorvechter van de Europese klimaatplannen (Green Deal) die de Europese Unie in 2050 klimaatneutraal moet maken, is delegatieleider van GroenLinks in het Parlement en spitzenkandidaat voor de Europese groenen.

Tot 30 januari hebben de leden van de PvdA en GroenLinks de tijd om in te stemmen met deze voordracht. Begin februari publiceren de partijbesturen de rest van de lijst. Tot 20 februari kunnen de leden hiermee instemmen of voor een andere volgorde kiezen.

Meer bijzonderheden uit Brussel en details over de aankomende Europese verkiezingen lees je in de Dagvangst, de nieuwsbrief van hoofdredacteur Bert van Slooten.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie