De muziek van 2023: waar luisterde Europa dit jaar het meest naar?

Het is het eind van het jaar. Tijd dus om eens terug te kijken, of vooral te luisteren, naar de favoriete nummers van 2023 in Europa.

3 min. leestijd
Bron: Istock

In de laatste uurtjes van 2023 luistert praktisch heel Nederland naar de top 2000. Welk nummer staat weer bovenaan? En op welk deuntje gaan we het volgende jaar in? Een mooi moment om terug te blikken op de muziek van het afgelopen jaar. We zoeken uit welke nummers in Europa het meest beluisterd werden.

Cenere – Lazza

Italië blijft dicht bij huis. Daar was Cenere van de Italiaanse zanger Lazza het meest beluisterde nummer van 2023 op Spotify. Met het hip house nummer wist Lazza de tweede plek te bereiken op het San Remo muziekfestival dit jaar. Dat is het festival waarmee Italië kiest wie namens dat land mag deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. Luister mee:

Komet – Udo Lindenberg

Ook in Duitsland is een Duits nummer het meest populair. Het gaat om het lied Komet van de rapper Udo Lindenberg. Twee weken naar het uitkomen van het nummer werd het het meest populaire lied in Duitsland. Het wist 21 weken lang de toppositie in de lijsten te behouden. Een record voor Lindenberg.

Bolide Allemand – SDM

In Frankrijk was het rapnummer Bolide Allemand van SDM het meest populair. De Franse rapper van Congolese afkomst heeft inmiddels twee albums uitgebracht. Bolide Allemand, ofwel een Duitse auto, is een van de meest beluisterde nummers. Het wordt veel gebruikt op sociale media kanalen zoals TikTok en staat naast Spotify ook op Apple Music op nummer 1 in Frankrijk.

Ikväll Igen – Bolaget

Ikväll Igen, oftewel ‘Vanavond weer´, van de Zweedse groep Bolaget is bij onze vrienden in het noorden het meest populair. In 2022 werd het nummer Kan Inte Ga al het meest gestreamd in Zweden en deze keer heeft de muziekgroep opnieuw succes. Check het nummer hier:

Stiekem – Goldband, Maan

En last but not least een kijkje in Nederland. Hoewel de Amerikaanse zangeres Taylot Swift de meest beluisterde artiest is, is het meest beluisterde nummer van eigen bodem. De eer gaat naar het Haagse trio Goldband die samen met de Nederlandse zangeres Maan het liedje Stiekem uitbrachten. Het nummer viel bij Qmusic al in de prijzen en won in 2022 de 3FM Megahit:

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie