De Europese Unie versus Polen in tweets

2 min. leestijd
Sankt-Petersburg Russia February 23, 2018: Apple iPhone X on office desk with icons of social media facebook, instagram, twitter, snapchat application on screen. Social network. Starting social media app. Photo taken at company office

Een stevig politiek debat over de Poolse rechtstaat van Polen van in het Europees Parlement. Maar zoals altijd bij het politieke steekspel duiken er spelletjes, sneren en details op. Wij zochten en vonden ze voor je op Twitter. Het hele verslag van het debat is hier te lezen.

De Roemeense Europarlementariër Muresan, fractiegenoot van de Europese CDA-ers, wond zich enorm op over de spreektijd die de Poolse premier nam. Hij ziet dit als een statement en concludeerde dat de Poolse premier zelfs in het Europese Parlement zijn voeten veegt aan de regels.

FD-journalist Mathijs Schiffers verbaasde zich eerst over het volume van de Belgische Europarlementariër Guy Verhofstadt. Vervolgens viel zijn oog op een onderonsje tussen Rob Roos (JA21) en de Poolse premier.

Malik Azmani (VVD) pakte de geschiedenis erbij om Polen te herinneren aan het feit waarom ze ooit lid werden van de Unie. Ook herinnerde Azmani de Poolse premier aan de praktische voordelen die het EU lidmaatschap heeft. “Leg uit aan de start-ups dat er geen geld meer komt van het Europese innovatiefonds, vertel je boeren dat ze hun subsidies zullen verliezen en leg je studenten uit dat ze Erasmus kunnen vergeten.”

Nog niet genoeg conflict tijden de debatten? Manfred Weber heeft nog wel wat heikele puntjes, CDA-er Jeroen Lenaers Tweette hetvolgende:

De Belgische Europarlementariër van de rechts-populistische Eurosceptische fractie, Gerolf Annemans bekroop een ongemakkelijk gevoel tijdens het debat.

In tegenstelling tot de Duitse kanselier Merkel ziet de Duitse minister van Europese Zaken geen mogelijk heden meer tot een compromis.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie