Vakantiegangers meer keuze op Booking.com

1 min. leestijd
(bron foto: iStock)

Het bedrijf Booking krijgt te maken met de Europese regels voor digitale markten (DMA). De Europese Commissie heeft besloten dat Booking dient als een ‘poortwachter’ voor zijn website Booking.com.

Als een bedrijf wordt bestempeld als ‘poortwachter’ betekent dit dat het groot genoeg is om zijn machtspositie te misbruiken. Zo kan het platform het voor bedrijven bijvoorbeeld onmogelijk maken met klanten in contact te komen buiten het poortwachtersplatform om. Om dit te voorkomen bestaat de Europese wet over digitale markten. Veel andere grote bedrijven, zoals Amazon, Apple en Microsoft, zijn al eerder bestempeld als ‘poortwachter’. Omdat Booking nu ook als een poortwachter wordt beschouwd, mogen bedrijven op Booking.com hun verzamelde gegevens inkijken. Ook mogen bedrijven buiten Booking.com om contracten met hun klanten afsluiten. 

Booking is opgericht door een Nederlander en het hoofdkantoor staat in Amsterdam. Naar eigen zeggen biedt het bedrijf wereldwijd 2,7 miljoen locaties aan voor overnachtingen.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief De week van de euro

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie