Wijn uit Twente krijgt officieel EU-kwaliteitsmerk

1 min. leestijd
(bron foto: iStock)

Wijn uit Twente krijgt een officieel EU-kwaliteitsmerk. Het gebied wordt erkend als beschermde wijnstreek. De wijnen uit Twente krijgen daardoor een ‘echtheidslabel’ waardoor mensen in de winkel weten dat de kwaliteit van de wijn gegarandeerd is. Het gebied heeft het EU-label gekregen omdat ze een “uniek karakter” hebben door de bodem en het klimaat. De EU roemt ook de Twentse wijnbouwers, die “het verschil maken.”

“Hun expertise komt tot uiting in de zorgvuldige selectie van druivenrassen, slimme groeimethoden en een nauwkeurig gecontroleerd oogst- en wijnbereidingsproces. Koude fermentatie en soms houtrijping geven de wijnen hun kenmerkende smaak”, stelt de Europese Commissie.

Al eerder kregen wijnen uit de Achterhoek en Limburg een kwaliteitslabel. Dat is geregeld via het Europese label ‘Beschermde oorsprongsbenaming’ (BOB). Dat betekent dat voedsel en drank met dit label afkomstig moet zijn uit het gebied waarin het beroemd is geworden. Daarnaast moeten de producten volgens de specifieke bereidingsprocessen gemaakt worden.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie