Twee Nederlanders op lijst Europa’s meest gezochte criminelen

2 min. leestijd
Crowd walking down on sidewalk, concept of strangers, crime, society, epidemic, population

Je weet maar nooit wie een crimineel verleden verbergt, misschien herken je wel één van Europa’s meest gezochte criminelen. De Europese politiedienst Europol lanceerde afgelopen vrijdag de jaarlijkse EU Most Wanted campagne. Met tips van het publiek wordt geprobeerd de voortvluchtigen vinden, waaronder twee mannen met de Nederlandse nationaliteit.

Bijna alle lidstaten nemen dit jaar deel aan de campagne. In totaal staan 62 voortvluchtigen op de lijst. De criminelen worden allemaal gezocht voor ernstige misdrijven, zoals moord, drugshandel en mensenhandel.

Nederlanders op de lijst

De eerste Nederlander op de lijst, Christo Hülters, is veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf voor twee pogingen tot moord. Nadat een feest in Bergen op Zoom op 27 juni 2015 gruwelijk uit de hand liep is Hülsters spoorloos. Hij verblijft waarschijnlijk momenteel in Casablanca, maar reist ook af en toe met een vals paspoort naar Nederland.

Ahmed Tarabi, de tweede Nederlander op de lijst, werd veroordeeld voor poging tot doodslag in het Verenigd Koninkrijk. In 2018 werd Tarabi overgebracht naar Nederland om het restant van de Britse gevangenisstraf uit te zitten. Maar de resterende straf van 1730 dagen moet hij nog uitzitten.

Ook staan er nog Litouwse en Belgische mannen op de lijst die beiden drugs smokkelden via Nederland.

Anonieme tips

Op de EU Most Wanted website staan foto’s en informatie van elke gezochte crimineel. Herken je iemand? Geef dan een anonieme tip.

In 2020 werden 16 voortvluchtigen gearresteerd dankzij de campagne. Sinds de start in 2016 zijn in totaal 110 criminelen gearresteerd, waarvan 41 arrestaties rechtstreeks verband hielden met tips die mensen via de website gaven.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie