Timmermans in top 100 Times Magazine

2 min. leestijd
(210715) — BRUSSLES, July 15, 2021 (Xinhua) — European Commission Executive Vice-President Frans Timmermans attends a press conference on the “Carbon Border Adjustment Mechanism” in Brussels, Belgium, July 15, 2021. The European Commission on Wednesday unveiled a comprehensive roadmap for realizing the European Union’s (EU) ambitious target of reducing its net greenhouse gas emissions by at least 55 percent from 1990 levels by 2030 and to become climate-neutral by 2050. (European Union/Handout via Xinhua) Xinhua News Agency / eyevine Contact eyevine for more information about using this image: T: +44 (0) 20 8709 8709 E: info@eyevine.com http://www.eyevine.com

De man achter de Europese Green-Deal blijft ook aan de andere kant van de oceaan niet onopgemerkt. In elk geval niet bij de redactie van het toonaangevende weekblad Time Magazine. Frans Timmermans (PvdA) is in de top 100 beland van de meest invloedrijke mensen ter wereld.

Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, staat in de categorie ‘Pionieers’ met onder andere singer-songwriter Billie Eilish. Hij staat op de lijst omdat de langetermijnwinst van de Green Deal volgens het blad duidelijk en overtuigend is. Time Magazine schrijft: “Hoewel de uitvoering op de korte termijn veel uitdagender is, zet Timmermans zich in voor rechtvaardigheid in de transitie. Hij bewandelt wegen waar weinigen zich hebben gewaagd, maar waar alle naties hem moeten volgen”.

Christiana Figueres is de auteur van het artikel in Time. Ze is een invloedrijke diplomaat voor de Klimaatconferentie van de Verenigde Naties. Mede door haar inzet kwam in december 2015 het Akkoord van Parijs tot stand. Onlangs bracht ze het boek uit: ‘Wij bepalen de toekomst: De klimaatcrisis overleven’. Hierin pleit ze voor burgerlijke ongehoorzaamheid om het klimaat te redden.

Timmermans bedankt Time Magazine ‘voor de erkenning van Europa’s leidende rol in de strijd tegen de klimaatcrisis’.

Ook de andere twee Nederlanders op de lijst zijn op hun manier actief voor het klimaat. Eveneens in de categorie ‘Pioneers’ staat Roger Cox. Hij is de advocaat die met Milieudefensie de klimaatzaak tegen Shell won en eerder datzelfde deed in de klimaatzaak van Urgenda. De andere Nederlander op de lijst is klimaatonderzoeker bij het KNMI Geert Jan van Oldenborgh. Hij staat in de categorie ‘Innovators’.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie