Speelschema: Hoekstra, big tech en belastingontwijking

2 min. leestijd

Minister van Buitenlandse Zaken Hoekstra bereidt zich voor om samen met zijn Europese collega-vakministers volgende week aan tafel te gaan zitten. Europarlementariër Paul Tang (PvdA) neemt deel aan een debat over big tech. En staatssecretaris van Financiën Marnix van Rij reist af naar Brussel om te praten over belastingontwijking.

Buitenlandse zaken

De commissie Buitenlandse zaken van de Tweede Kamer houdt vandaag een debat ter voorbereiding op de volgende bijeenkomst van de EU-vakministers op dat gebied.

De volgende bijeenkomst van de EU-vakministers is op 17 oktober. Op de agenda daar staan opnieuw de Russische agressie tegen Oekraïne, maar ook de relatie van de EU met China. Daarnaast bespreken ze de volgende conferentie over klimaatverandering van de Verenigde Naties (COP27) en praten ze over Ethiopië. Het commissiedebat in de Tweede Kamer ter voorbereiding daarop is vanaf 10 uur ‘s ochtends hier te volgen. 

Internet 

Europarlementariër Paul Tang (PvdA) neemt vandaag deel aan een debat genaamd Big Tech aan banden? Het debat zal gaan over de Digital Services Act (DSA), wetgeving van de Europese Unie om betere bescherming op het internet te waarborgen. Samen met jurist Frederik Zuiderveen Borgesius en filosoof Bernd Hoeksema praat Tang over big tech en het belang van een vrij en democratisch internet. Voor de liefhebbers is het debat vanaf 20 uur ‘s avonds hier te volgen. 

Belastingontwijking

Staatssecretaris van Financiën Marnix van Rij is vandaag in Brussel om te praten over belastingontwijking. Van Rij vertegenwoordigt Nederland bij een dialoogsessie met de Europese Commissie in het Europees Parlement. In beginsel is dat een gesprek waarbij de EU-lidstaten een gedachtewisseling houden over het onderwerp, met als doel tot nieuwe inzichten te komen. Als het over belastingontwijking gaat, zullen de lidstaten er ongetwijfeld hun mond van vol hebben. 

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie