Sophie niet de baas

1 min. leestijd

Sophie in ‘t Veld (D66) wordt niet de fractievoorzitter van de Europese liberale fractie Renew. Dinsdagavond kondigde ze aan de strijd op te geven. Ze trok zich terug nadat bleek dat haar Franse concurrent Stéphane Séjourné op meer stemmen kon rekenen.

De afgelopen weken heeft In ‘t Veld intensief campagne gevoerd, nadat de Roemeense fractievoorzitter Dacian Ciolos zich onverwacht had teruggetrokken om in zijn eigen land weer politiek actief te worden. Ze dacht een goede kans te hebben, vooral omdat ze vindt dat er meer debat moet worden gevoerd. Ook moeten volgens haar de liberalen een grotere politieke rol spelen in het Europees Parlement.

Het is de tweede keer dat In ‘t Veld de verkiezingen verliest. Twee jaar geleden was ze ook kandidaat. “Ik neem het verlies met zwaar gemoed”, zei ze tijdens haar toespraak waarmee ze haar verlies erkende. Volgens medewerkers is In ‘t Veld tijdens de verkiezingscampagne teveel weggezet als een radicale militant, die alleen maar tweedracht zaait.

Ze vreest dat de campagne de liberale fractie, met bijna honderd zetels, geen goed heeft gedaan. “Een aanzienlijk deel van de fractie zal hierdoor nu buiten spel staan”, zeggen mensen rondom haar.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie