Podcast | De Europese Commissie vraagt zakgeld

Van Den Haag tot Brussel: een podcast van Brusselse Nieuwe die terugblikt op het Europese nieuws van de afgelopen week. Want welke Europese wetten komen eraan die we in Nederland gaan voelen? En hoe proberen Nederlanders in Brussel hun zin te krijgen?

1 min. leestijd

Langzaam maar zeker wordt hij er toch doorheen geperst: de controversiële natuurherstelwet. Het merendeel van de lidstaten stemde deze week in met Timmermans’ voorstel. Nederland ving bot, maar minister van Natuur en Stikstof Christianne van der Wal heeft de hoop nog niet opgegeven. Overigens, gaat het hier eigenlijk niet om een verwaterde versie van wat Timmermans eerst voor ogen had?

Verder: het is schrapen voor de Europese Commissie. De verschillende crises van de afgelopen jaren hebben de EU-begroting fors uitgeput. Liefst ziet de Commissie dat de lidstaten zakgeld geven. Maar het zal wellicht niet verbazen: zij hebben daar bijzonder weinig zin in. Toch lijken ook de lidstaten niet gebaat bij het alternatief: strenge Europese bezuinigingen.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie