Podcast Bestemming Brussel | Mijnbouw en bereikbaarheid

In Bestemming Brussel reizen studenten Journalistiek van de Fontys Hogeschool uit Tilburg met de trein van noord naar zuid Nederland richting de Europese hoofdstad. Iedere provincie in Nederland heeft een verlanglijstje dat ze meenemen naar Brussel. Deze week stappen de studenten in het zuiden van het land uit de trein, op zoek naar hoe Europees beleid lokaal uitpakt.

1 min. leestijd

In Bestemming Brussel reizen de Tilburgse studenten journalistiek met de trein van noord naar zuid Nederland richting de Europese hoofdstad. Ze stappen uit in Vlissingen en Middelburg en richten zich op de problematiek rondom lokale bereikbaarheid in de provincie Zeeland en wat Brussel daaraan moet doen.

Ondergronds

Het volgende station is Heerlen. Daar leggen de aspirant journalisten uit wat de mijnbouwschade in Limburg voor gevolgen heeft binnen de Europese Unie. Water in de oude mijnschachten geven veel klachten voor funderingen van huizen. Een Limburgs instituut handelt deze schade af, maar deelt ook kennis in Europa, want Europa wil meer kritische grondstoffen voor de energietransitie, als lithium, kobalt en nikkel, uit eigen bodem gaan halen.

https://open.spotify.com/episode/5qks1difXtCJmP91qzB9cN?si=f1bb5df1086b41a2

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie