Nieuwe Drielandentrein verbindt Nederland met België en Duitsland

1 min. leestijd
(bron foto: iStock)

De Drielandentrein, de bijnaam van de Regional-Express 18 van Arriva tussen Aken en Maastricht, heeft zijn eerste officiële proefrit gehad. Deze nieuwe trein verbindt Aken, Maastricht en Luik direct. Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Vivianne Heijnen, zat in de trein om zelf te ervaren hoe het is.

De staatsecretaris is al twee jaar bezig met het waarmaken van dit project. Dat is namelijk niet makkelijk omdat er veel verschillen zijn tussen het Belgische, Nederlandse en Duitse spoor. Zo hebben alle landen verschillende veiligheidssystemen waaraan de trein moet voldoen. Om dat probleem op te lossen heeft de trein het veiligheidssysteem van alle drie de landen aan boord. Ook het verschil in voltages in de bovenleidingen tussen de landen is opgelost. Door al de hordes op de weg, heeft het project wel meerdere keren vertraging opgelopen.

Omdat de trein verschillende Europese landen verbindt, kon het rekenen op geld vanuit de EU. Vanaf 9 juni rijdt de trein officieel eens in het uur.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie