Nederland in de Europese kranten met boerenprotesten, cruiseschepen en internationale studenten

Deze week in de Europese kranten zijn de boerenprotesten opnieuw nieuws, wordt het debat rondom asielopvang op zee besproken en het probleem van internationale studenten op zoek naar huisvesting.

2 min. leestijd
different of newspapers placed in a stack on a table

De Nederlandse boeren staan opnieuw centraal in de Europese kranten vanwege de protesten tegen de stikstofmaatregelen. Het aantal protesten liep deze week verder op en werd gewelddadiger, maar ook kregen de boeren steun van oud-president Donald Trump en Marine Le Pen, wat de aandacht trok van buitenlandse media, zoals de Brusselse nieuwswebsite Politico.

Volgens het Amerikaanse opinieblad Time zijn de boerenprotesten in Nederland slechts het begin van veel bredere, wereldwijde onrust over landbouw. Als één van de dichtstbevolkte landbouwlanden ter wereld houdt Nederland zich bezig met de gevolgen van de klimaattransitie voor de boeren, maar het laat direct zien hoe moeilijk deze transitie is.

Cruiseschepen

De Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung schrijft over het debat rondom het plan van de Nederlandse regering om asielzoekers op te vangen op cruiseschepen. Doordat er te weinig ruimte is om asielzoekers op te vangen, kwam het kabinet met het plan om cruiseschepen in te zetten, want er is meer dan genoeg ruimte op het water. Dat was in een notendop het kabinetsplan, schrijft de Duitse krant. Maar het plan zorgt voor allerlei kopzorgen voor de overheid, naast alle juridische en humanitaire problemen.

Internationale studenten

De meeste studenten zitten deze zomervakantie zonder stress in de zon, maar voor internationale studenten die aankomend studiejaar in Nederland gaan studeren is de zomer een stuk minder ontspannen. De Spaanse krant El Pais schrijft over het probleem voor duizenden internationale studenten in Nederland: wel collegegeld betaald, maar geen plek om te wonen. Veel Spanjaarden hebben last van het tekort aan huisvesting. El Pais ging met een aantal studenten in gesprek, want wat doe je als je ingeloot bent bij de studie die je graag wilt doen, maar geen plek hebt om te wonen?

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie