EU-ministers praten in Brugge over toekomst visserij

1 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

Alle EU-ministers van Visserij zijn vandaag in Brugge voor een informeel overleg. Vooral de toekomst van de visserij staat op de agenda.

Vertegenwoordigers van de Europese Commissie en het Europees Parlement zullen ook aanwezig zijn om hun zegje te doen. Er wordt gekeken hoe de Europese visserij beschermd moet worden en aantrekkelijker kan worden gemaakt, door bijvoorbeeld kosten voor vissers te verlagen. De Belgische minister Hilde Crevits, de voorzitter van de bijeenkomst, gaat in ieder geval haar visie op de problemen en oplossingen uitgebreid delen. Zij ziet graag financiële hulp voor vissers en minder administratie.

Na de lunch gaat de groep naar het strand in Zeebrugge. Daar zullen ze naar een gerenoveerd vissersschip kijken. Om de dag met een knaller af te sluiten zullen de ministers ervaren hoe het is om op een boot te staan. Ze zullen aan de kust niet op een echte boot stappen, maar in een zogeheten ‘simulator’, waarin “de ministers kunnen ervaren hoe het is om op de boeg van een boomkorkotter te staan.”

Abonneer je nu op de nieuwsbrief Landbouw & Visserij

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie