Leiden jaar lang Europese wetenschapshoofdstad

1 min. leestijd
European City of Science 2022 presentatie in Naturalis Leiden. Foto credits: Taco van der Eb

Minister Robbert Dijkgraaf opent vandaag het wetenschapsjaar in Leiden en doopt daarmee de stad voor een jaar om tot Europese wetenschapshoofdstad. Na de opening zullen een jaar lang evenementen en bijeenkomsten voor iedereen plaatsvinden. Leiden is daarmee de eerste Europese stad die zich het hele jaar ‘European City of Science’ mag noemen.

Wetenschap verbinden met de samenleving

De Europese wetenschapshoofdstad is het wetenschappelijke equivalent van de Europese culturele hoofdstad. De titel is voor de stad waar het tweejaarlijkse wetenschappelijk congres van EuroScience plaatsvindt. Zo lang het congres duurt, mag de stad zich Europese wetenschapshoofdstad noemen. Maar toen besloten werd dat Leiden het congres voor 2022 mocht hosten, besloot de stad er meer van te maken. Een jaar lang wil de stad wetenschap verbinden met de samenleving.

Openingsfilm

De opening van vandaag had eigenlijk in de Leidse Stadsgehoorzaal moeten plaatsvinden, maar door corona moest de organisatie een plan B verzinnen. Het werd een openingsfilm die vandaag om 14:00 uur wordt vertoond – en later nog terug te zien is. Hier is de online filmpremière te volgen.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie