GroenLinks/PvdA pleit voor groene industriepolitiek

2 min. leestijd
(Bron foto: Europees Parlement)

Het afgelopen jaar kwamen er steeds meer paniekkreten van de Europese industrie die de Brusselse klimaatplannen niet meer zou kunnen bijbenen. Een Green Industrial Deal moet de volgende Europese Commissie handvaten geven om klimaat en industrie naast elkaar te laten gedijen.

In de Malietoren in Den Haag deden Europarlementariërs Bas Eickhout (GroenLinks) en Mohammed Chahim (PvdA) alvast hun visie op groene industriepolitiek uit de doeken. Met een actieplan pleiten ze onder meer voor meer Europese coördinatie, gemeenschappelijke Europese investeringen in de vergroening van de industrie en het ondersteunen van groene koplopers uit een Europees fonds. 

Abonneer je nu op de nieuwsbrief Klimaat & Energie

“De concurrentiestrijd om groene technologie is in volle gang en tegelijkertijd lanceren conservatieve krachten een aanval op de Green Deal”, vertelt Eickhout. “Maar de Green Deal is nog lang niet voltooid. We moeten de transitie tot een goed einde brengen door het investeringsgat te dichten en nationalistische retoriek te overwinnen met Europese coördinatie.”

Chahim stelt dat er meer Europees beleid is om onze industrie een toekomst te bieden: “In de huidige markt is het helaas voor veel bedrijven nog niet rendabel om te investeren in verduurzaming. De overheid moet betere marktcondities scheppen en waar nodig financieel bijstaan.”

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie