Extra overleg in Brussel over duur meel

1 min. leestijd
Flour in a bag on the table and spikelets.

Brood wordt de komende tijd duurder door de oorlog in Oekraïne. Henk Staghouwer bespreekt morgen de gevolgen voor de landbouw met de andere Landbouwministers tijdens een extra Europees Landbouwberaad.

De Europese Commissie waarschuwde eerder deze week al dat de oorlog grote gevolgen heeft voor de handel. Aangezien ook een aantal belangrijke havens, waar het graan wordt verscheept, zijn gesloten, wordt gevreesd voor hoge torenhoge prijzen de komende tijd.

Kippen

Bovendien wordt er geen graan meer vervoerd door Oekraïne. Het gaat niet alleen om tarwe, ook mais, veel gebruikt als veevoer, heeft er onder te lijden. Ook de kippen-, en varkens-handel hebben te maken met grote problemen. De Europese Unie importeert met name veel kipproducten uit Oekraïne.

Het extra overleg komt er vooral op initiatief van de Franse Landbouwminister Julien Denormandie. Eerder had de Franse president Macron, als voorzitter van de Europese Unie, al gezegd dat de Europese landbouw zich moet opmaken voor lastige tijden. “We leven in een tijd die niet zonder gevolgen is voor de landbouw.”

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie