Europese Commissie wijst Utrecht aan als koploper gezondheidsinnovatie in Europa

1 min. leestijd
Van links naar rechts: Marieke Schouten (wethouder Nieuwegein), Eurocommissaris Ivanova (Onderzoek en Innovatie), Mirjam Sterk (gedeputeerde portefeuille Europa) (bron foto: Provincie Utrecht)

Utrecht is aangewezen als Europese koploper op gezondheidsinnovatie door de Europese Commissie. Hiermee krijgt Utrecht de status van ‘Regional Innovation Valley’ en zal de stad de opdracht krijgen in Europa de samenwerking op gezondheidsinnovatie te vergroten.

Eurocommissarissen Ivanova (Onderzoek en Innovatie) en Ferreira (Regioneel beleid) hebben dit bekendgemaakt. Dit initiatief is onderdeel van de EU om de concurrentiekracht ten opzichte van de Verenigde Staten en China te vergroten. Andere prioriteiten zijn voedselzekerheid, onafhankelijkheid van fossiele brandstoffen en digitalisering. “Dit stimuleert en motiveert ons om te blijven investeren in een goed ondernemersklimaat, gericht op maatschappelijke opgaven, kennisdeling en het samen optrekken met andere toonaangevende regio’s in Europa”, zegt gedeputeerde van de provincie Utrecht André van Schie.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Utrecht aandacht krijgt vanuit Europa. Vorig jaar werd de stad uitgeroepen tot meest competitieve regio van Europa.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie