Europarlementariërs vliegen uit: week van de werkbezoeken

2 min. leestijd

Het is de week van de werkbezoeken. Europarlementariërs vliegen uit naar verschillende landen; Bulgarije, Georgië, Spanje, maar ook verder van huis zoals Argentinië en India waar Agnes Jongerius van de PvdA deze week is. Een aantal weken per jaar is er ruimte voor delegaties van het Europees Parlement (EP) om op werkbezoek te gaan. De bestemmingen worden aan het begin van het jaar voorgesteld met een bepaald doel voor ogen, zoals een dossier dat moet worden besproken of er wordt naar een bepaalde ontwikkeling in het land gekeken.

India

Deze week is Agnes Jongerius (PvdA) namens de EP-Commissie internationale handel (INTA) in Delhi om de handels- en investeringsbesprekingen tussen de Europese Unie en India door te nemen, want die staan op het punt om weer te beginnen. Ze gaan in gesprek met vakbonden, lokale overheden en organisaties uit het maatschappelijk middenveld. Belangrijk voor Jongerius is dat het gesprek gaat over sociale arbeidsrechten en de rol van de Europese Unie hierin.

Bulgarije

Dichter bij huis is Sophie in ’t Veld (D66). Zij gaat met een delegatie van de EP-Commissie voor begrotingscontrole (CONT) naar Bulgarije. De opdracht is om te kijken naar de beschuldigingen van corruptie en misbruik van overheidsmiddelen, wat een bedreiging kan worden voor de EU-begroting.

De ogen van de delegatie zijn voornamelijk gericht op voormalig premier Boiko Borissov. Ongeveer een maand geleden werd Borissov opgepakt, waar hij precies van verdacht wordt is onduidelijk, maar Bulgaarse media meldt dat de oud-premier misbruik heeft gemaakt van EU-fondsen.

Georgië, Argentinië en Spanje

In het weekend vertrokken al Europarlementariërs namens de EP-subcommissie veiligheid en defensie (SEDE) naar Georgië. Daar beoordelen ze het werk van de waarnemingsmissie van de Europese Unie en kijken ze naar de mogelijke gevolgen van de oorlog in Oekraïne.

Daarnaast zijn Europarlementariërs onderweg naar Argentinië, waar ze tijdens de 14e plenaire vergadering van EuroLat hun Latijns-Amerikaanse tegenhangers ontmoeten.

En dan nog Spanje. In Navarra bezoekt een groep Europarlementariërs projecten rondom digitale economie en duurzame interne markt en kijken ze naar initiatieven op het gebied van de digitale overheid.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie