Holland House zet spotlight op Dutch design

Het Holland House in Brussel is deze maand één van de locaties van Brussels Design September, het jaarlijks terugkerende design-evenement in de Belgische hoofdstad.

2 min. leestijd

In de stad is van alles te bezoeken: van galeries met 20e-eeuwse kunst, tot moderne meubelexposities en een beurs voor hedendaagse kunst. Het Holland House – een ontmoetingsplaats voor in Brussel werkzame Nederlanders – richt zich op Nederlands ontwerp, Dutch Design. En hoewel september bijna op zijn eind loopt, is ook komende week nog genoeg te zien.

In het zogenaamde ‘Orange Art House‘ worden al sinds september 2020 exposities georganiseerd. Als nieuwkomer in het Brusselse kunst- en cultuurwereld “wil Holland House Brussels bijdragen aan de kennismaking en dialoog met en promotie van de Nederlandse kunst en cultuur in België, en in Brussel, zetel van de instellingen van de Europese Unie,” luidt de website van het Orange Art House.

Werk van Kiki van Eick in het Holland House Brussels.

Textiel

Het thema van dit jaar in het Holland House is ‘Dutch Design: Talking Textiles and New Materials’. Dat krijgt vorm in de expositie die nu in het Holland House te zien is, van een aantal jonge Nederlandse ontwerpers, waaronder Kiki van Eick, Sebastián Baar, Studio LVDW en Dasha Tsapenko. Die laatste heeft haar kunst gemaakt in samenwerking met de microbiologie-afdeling van de Universiteit Utrecht. Tsapenko combineert in haar kunst traditionele technieken als breien met nieuwe materialen als biologisch ontworpen textiel.

Het Holland House probeert met exposities zoals deze een zo breed mogelijk publiek aan te spreken om zo een bijdrage te leveren aan het Nederlandse en Brusselse kunstlandschap. “Bij ons treffen kunstenaars en lobbyisten elkaar, journalisten en jazz musici, politici en schrijvers,” schrijft bestuurslid en coördinator Famke Schaap van het Orange Art House. En dat allemaal door een oranje bril: “Als onderdeel van Holland House Brussels bieden wij met Orange Art House een aanvullende en eigen programmering op kunst en cultuur, vertrekkende vanuit de Nederlandse makers en spelers als uitgangspunt.”

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie