BN-ers van de week: de top 5 best gelezen artikelen

2 min. leestijd
A group of curious cows in summer evening light. A typical Dutch rural scene.

Wat vonden onze lezers het meest interessante Nederlandse nieuws over Europa deze week? Met de top 5 van best gelezen artikelen blijf je gemakkelijk op de hoogte.

1.) Henk Staghouwer

De Europese Commissie vindt de Nederlandse landbouwplannen van minister Henk Staghouwer (ChristenUnie) incompleet, niet zorgvuldig en op onderdelen in tegenspraak met elkaar. De Europese Commissie vindt het magertjes en is niet zeker dat de komende jaren de stikstofuitstoot echt wordt teruggedrongen, zo schreef onze hoofdredacteur Bert van Slooten in het best gelezen artikel van de week. 

2.) Corinne Ellemeet

Het komt niet vaak voor dat een politicus toegeeft zijn of haar idealen te zijn vergeten. Corinne Ellemeet, Kamerlid voor GroenLinks, gaf een speech waarin ze beschrijft dat zij de dromen uit haar jeugd is kwijtgeraakt. En dat neemt ze zichzelf kwalijk. “Dit is een biecht”, zegt ze tegen Brusselse Nieuwe in dit veelgelezen interview door Laurens Boven.

3.) Thijs Reuten

Europarlementariër Thijs Reuten (PvdA) was in Belgrado waar hij als hoofd van de waarnemingsmissie van de het Europees Parlement, om te controleren of de verkiezingen transparant en eerlijk plaatsvinden. Het artikel van Tom Bouwmans hierover werd vaak gelezen.

4.) Kati Piri

De Europese Unie had veel eerder moeten ingrijpen om de afbraak van de democratie en de rechtsstaat in Hongarije te stoppen. Omdat politici als de voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel de Hongaarse leider Victor Orbán ‘veel te lang’ de hand boven het hoofd hielden, is dat niet gebeurd. Dat concludeert de PvdA-buitenlandwoordvoerder Kati Piri in de podcast De Binnenkamer van o.a. onze Laurens Boven, het bijbehorende artikel vind je hier.

5.) Mendeltje van Keulen

In haar column Post uit Brussel laat praktijkprofessor Mendeltje van Keulen zoals vaker zien hoe de Nederlandse controle op Europees beleid te wensen overlaat. In haar veelgelezen column van vorige week fileert zij de functie van EU-rapporteur, die apolitiek monitort voor álle 19 fracties in de Tweede Kamer over wat er in Europa gebeurt.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie