50 miljoen euro Europese financiering voor Rotterdams duurzaam fonds

1 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

Geavanceerde recycling van kunststof commercieel vatbaar maken: dat is de missie van het Rotterdamse investeringsfonds Infinity Recycling. Bij de huidige recycling-methodes verliest kunststof doorgaans belangrijke eigenschappen zoals stevigheid of elasticiteit. Infinity Recycling investeert in bedrijven die technologie ontwikkelen om dat proces te verbeteren. 

Het Europese Investeringsfonds (EIF), beheerd door de Europese Investeringsbank en de Europese Commissie, stort nu 50 miljoen euro in het fonds van Infinity Recycling. 

Recycling

“Voor de meeste Europeanen is recycling al een vast onderdeel van hun dagelijks leven”, vertelt Eurocommissaris voor Milieu Virginijus Sinkevičius. “Maar een echt circulaire economie vereist industriële oplossingen waarmee kunststof volledig, efficiënt en veelvuldig kan worden gerecycled.”

Volgens Jeroen Kelder, managing partner van Infinity Recycling, is de financiering broodnodig. “De vraag naar gerecyclede grondstoffen voor kunststofproductie neemt toe. Maar er zijn slechts enkele hoogstaande technologieën voor kunststofrecycling die zich tot commerciële schaal hebben weten te ontwikkelen.”

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie