Wie is de mysterieuze Nederlandse vrouw?

Politico, Brussels Peil en andere media maakten al eerder melding van een ‘mysterieuze Nederlandse vrouw’, een vrouw die voorkwam in het gelekte politiedossier over de van corruptie verdachte Europarlementariër Eva Kaili. Wie is nu deze mysterieuze ‘Dutchwoman?

2 min. leestijd
(Bron foto: Europees Parlement)

Eva Kaili, de Griekse oud-vicevoorzitter van het Europees Parlement die nu in de gevangenis zit op verdenking van omkoping en corruptie, heeft ook PvdA-Europarlementariër Lara Wolters aangesproken.

Dat zegt Wolters in het NPO-programma Met het Oog op Morgen.

Mysterieuze Dutchwoman

In een uitgelekt arrestatiebevel van Kaili werd gesproken over een ‘mysterieuze Nederlandse vrouw’. Volgens de compagnons van Kaili zou ze een stap te ver zijn gegaan bij het proberen te beïnvloeden van deze Nederlandse vrouw. Of Wolters dat inderdaad is, is niet te bewijzen. Toch is er een kans.

“Zij heeft mij in het Europees Parlement een aantal keren opgezocht om het te hebben over Qatar”, zegt ze. “Dan zei ze, goh, je houdt er sterke meningen op na over Qatar. Daar wil ik het met je over hebben. Het kan wel een tandje minder.”

Vreemd

Wolters vond het vreemd. Kaili was onlangs in Qatar geweest en het zag er voor Wolters uit alsof ze zich totaal had laten inpakken. Van corruptie verdacht ze haar niet. Wel dat er een hele effectieve lobby plaatsgevonden had.

Ook in de grote vergaderzaal probeerde Kaili Wolters te beïnvloeden. “Toen ik wilde onderbreken, kwam ze nog net niet boven op mijn microfoon liggen. Toen heeft ze tien minuten op mij in gepraat. Volgens mij om me ervan te weerhouden daar het woord te nemen. Dat was heel erg hinderlijk”, zegt Wolters.

Kaili zou met Wolters op de koffie willen om het over Qatar te hebben. Daar is Wolters nooit op ingegaan.

Corruptieschandaal

Kaili werd samen met haar partner Francesco Giorgi en oud-Europarlementariër Antonio Panzeri door de Belgische autoriteiten opgepakt op verdenking van corruptie. Bij huiszoekingen zijn enorme hoeveelheden contant geld terug gevonden. De drie hebben volgens de politie het Europees Parlement willen beïnvloeden in het voordeel van Qatar en Marokko.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie